restoran pecinar ljubis

Restoran Pećinar, Ljubiš

Ljubiš se nalazi na jugoistočnoj strani zlatiborke visoravni i proteže se uz dolinu Ljubišnice, a naslanja se na brda Čigotu, Murtenicu i Borkovac.

Krasi ga prelepa priroda, mir, tišina, cvrkut ptica i zvona ovaca. Uzdignut na 840 metara nadmorske visine, okružen prelepim četinarima, predstavlja jedno od najlepših sela zlatiborskog kraja, opevano i opisano u pesmama jednog od najčuvenijih izdanaka ovog sela, gospodina Ljubivoja Ršumovića.

Restoran Pećinar – Ljubiš

U samom centru ove prirodne lepote nalazi se još jedna lepota izgrađena ljudskom rukom, a prijemčiva i ljudskom oku i ljudskom srcu – ugostiteljsko-trgovinski kompleks porodice Pećinar.

Krunu ovog kompleksa čini restoran od čije spoljašnjosti, a posebno unutrašnjosti zastaje dah. Ulaskom u restoran imate osećaj kao da ste postali deo nekog nestvarnog sveta, vanvremenskom lepotom odiše svaki komad nameštaja, svaka slika koja krasi zidove i čuva uspomene na pretke, začetnike porodične loze i posla kojim se porodica i danas bavi.

Šest generacija Pećinara uspešno se bavi ugostiteljstvom, a tradicija u ovom slučaju garantuje potpuno zadovoljstvo gosta i želju da se ponovo vrati i uživa u nestvarno lepom ambijentu i nekom od tradicionalnih jela iz ponude restorana.

Vruća proja, od brašna sa vodenice potočare, najkvalitetniji zlatiborski sir i kajmak, ramštek i pršuta, podgrevaju uspomenu na boravak u ovom restoranu. Iz svog bogatog menija, domaćini preporučuju teletinu i jagnjetinu ispod sača, kao i file od pastrmke koja se sa posebnom pažnjom gaji u ribnjaku iza restorana. Ni sladokusci nisu zaboravljeni, mada će im biti teško da se opredele između tufahija, baklave i princes krofni. Pored šarenolike i preukusne gastronomske ponude i prelepe okoline, ono bez čega ova slika ponude ne bi bila potpuna je ogromna i duševna ljubaznost domaćina. Već na ulasku u restoran, dočekaće Vas nasmejano i vedro lice domaćina, spremnog da ispuni svaku Vašu želju, zahtev ili molbu.

GPS – restoran Pećinar – Ljubiš koordinate: 43.618, 19.854