Predstavljanje Zlatibora u Moskvi

U ambasadi Srbije u Moskvi održana je prezentacija turističke ponude Zlatibora, saopštila je Turistička organizacija „Zlatibor“. U skladu sa zainteresovanošću ruskih turista, poseban akcenat je bio na ponudi zdravstvenog, sportskog i verskog turizma.

Pored predstavnika sa Zlatibora, predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, pomoćnika predsednika Bojane Božanić i direktora Turističke organizacije Zlatibor Arsena Đurića na prezentaciji se novinarima i turoperatorima obratio i Mihail Ljermontov, potomak slavnog ruskog pesnika Ljermontova. On je preneo svoja iskustva sa Zlatibora, jer je na planini boravio prošle godine kao gost manifestacije „Pesničke vatre zlatiborske“. Na prezentaciji u ambasadi, kao gost Zlatibora bio je i Nikolaj Evgenijević Parohovnik, direktor filmskog festivala “Atlant”, koji je i selektor Međunarodnog festivala sportskog filma na Zlatiboru.

Nakon ove prezentacije delegacija će učestvovati i na Međunarodnom sajmu turizma u Moskvi. Delegacija će u okviru štanda nacionalne turističke organizacije na svom pultu predstaviti ukupnu ponudu turističke destinacije Zlatibor.

Delegacija opštine Čajetina na sajmu u Moskvi

Prvi radni dan na Međunarodnom sajmu turizma u Moskvi počeo je uspešno za delegaciju iz opštine Čajetina. Predsednik opštine Milan Stamatović, pomoćnik predsednika opštine Bojana Božanić i direktor Turističke organizacije „Zlatibor“ Arsen Đurić na štandu su imali sastanak sa podpredsednikom Ruske privredne komore za turizam Jurijem Aleksandrovičem Barzikinom.

Gospodinu Barzikinu su na sajmu, pored turističke ponude, prezentovani poljoprivredni potencijali opštine, kao i mogućnosti za investicije. Dogovorena je posete ruske delegacije Zlatiboru, za april mesec. Pored toga, predstavnici turističke organizacije „Zlatibor“ su imali nekoliko sastanaka sa turističkim agencijama iz Rusije u vezi organizovanja promotivne ture za ruske turoperatore na Zlatibor.